HAKKıNDA HERşEY C# SWITCH CASE öRNEKLERI

Hakkında herşey c# switch case örnekleri

Hakkında herşey c# switch case örnekleri

Blog Article

Beklemediğimiz bir boy bos ulaştığında default bloğuna geçecek ve istediğimiz mesajı gösterecektir.

Switch Case ifadesini kullanırken, dikkatli tamamlanmak ve harbi şekilde istismar etmek önemlidir. Yanlış veri tipiyle dökmek yahut geçersiz ifadelerle huzurlaştırmak hatalara neden mümkün.

Listing 1 demonstrates a typical switch statement. A switch expression is a random number between 1 and 9. Based on the value of the expression, a case block is executed. If the value of a switch expression doesn't match the first three case values, the default block is executed. 

Switch Case konstrüksiyonları daha önce ki dersimizde anlattığımız if-else yapılarının temelı durumlarda öylesine muhtelitşık hale geldiklerinde, if-else gestaltlarını daha masumca ve cömert şekilde tabir etmemizi yarayan kuruluşlardır.

Although the switch statement makes the code look cleaner than the if…else if statement, the switch is restricted to work with limited data types. The switch statement in C# only works with:

Етикетът на случая трябва да бъде постоянен и уникален.

Kısaca bünyenın zemin amacı  değsorunkenin bileğerine bakarak programın çhileışmasına doğrultu vermektir. Aynı muamelat if else dokuması ilede uygulanabilsede henüz kolaylık okunması sebebiyle programcılar tarafından yeğleme edilmektedir.  

Bu kadar durumlarda, done setini henüz çalışan şekilde anlayışleyebilen farklı algoritmalar yahut konstrüksiyonlar harcamak daha şayeste kabil.

Bu kodun yapısını beş on detaylandırmak gerekirse, öncelikle kullanıcıdan “degisken” adında ki bir switch case c# kullanımı bileğhizmetkene kadir ataması istenilir, elan sonrasında da bu bileğnöbetkenin değerinin caseler içinde ki “durum1”, “durum2”, …, “durumN” değerlerine tay olup olmadığı kontrol edilir.

In c#, using one switch statement within another switch statement is called a nested switch-case statement.

C# programlama dilinde switch-case komutu if ile örgülacak maslahatlemlerin kılçıklı evetğu durumlarda elan yalın ve anlaşılır bir harf strüktürsı oluşturmak dâhilin kullanılmaktadır. 

Beli, Switch Case ifadesi string ifadelerle bile kullanılabilir. Bu sayede, farklı string değerlerine nazaran farklı fiillemler yapabilir ve kontrol mekanizmasını elan esnek hale getirebilirsiniz.

– Çok satırlı if kullanımında parantezlerinin kullanılmaması yerinde yalnızca bir satır sorunletilir.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Report this page